• 078-6148556
  • info@bakkerijdeman.nl
  • di t/m za 07:00 - 16:00
zaterdag, 15 november 2014 01:00

Gezonder brood met Spelt

In tegenstelling tot tarwe bevinden de vitale voedingsstoffen in spelt zich in de binnenste kern van de speltkorrel. Bij tarwe bevinden de vitale voedingsstoffen zich in de kiem en zemel, welke tijdens het maalproces grotendeels verwijderd worden. Bij spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces wel behouden.

De Nederlandse molens malen over het algemeen maar een soort spelt: grof volkoren. Het volkorenverhaal gaat op voor tarwe, maar bij spelt maakt het veel minder uit. Of volkoren tarweproducten feitelijk gezond voor u zijn hangt af van meerdere factoren en beschrijven we in een volgend artikel.

Bron: http://www.voedingswaar.nl/spelt.htm

© 2018 Copyright | Alle rechten voorbehouden | Web realisatie Rex Media

Please publish modules in offcanvas position.